Deze website maakt geen gebruik van marketing cookies. Lees er meer over in onze privacy & cookieverklaring

Vaderen.be is

Vaderen.be is het resultaat van een tweejarig ontwikkelonderzoek van Odisee Hogeschool in samenwerking met tal van partners. In ons onderzoek stellen we vast dat veel informatie over opvoeding nog vooral moeders bereikt. Daarom vertrekken wij op deze website vanuit de vragen van vaders van kinderen van 0 tot 18 jaar. 'Hoe kan ik samen met mijn kinderen een fijne tijd doorbrengen? Hoe kan ik meer rust vinden in mijn gezin? Hoe vind ik nog tijd met mijn partner? Hoe vormen we een team in de opvoeding?' 

Je vindt op de website geen kant-en-klare oplossingen: er bestaat namelijk niet één antwoord op de concrete vragen van gezinnen in verschillende gezinssituaties. Elk gezin is uniek. We bieden wél tools om het gesprek aan te gaan: het gesprek tussen vaders en hun kinderen, hun partner, hun vrienden of familie. Of een workshop of groepsgesprek in een organisatie. 

We vertrekken van een positieve benadering, vanuit de kwaliteiten van ouders en vanuit een waardering voor de rollen die ouders opnemen. Je vindt verhalen over vaderschap die een diversiteit aan vaders in beeld brengen. Vaders die elk hun vaderschap op een eigen manier invullen. 

Deze website is:

Contacteer ons via kcgezinswetenschappen@odisee.be